Kvotering: Nej. Individualism: Ja.

Svd skriver att inför Folkpartiets landsmöte kommer Liberala kvinnors motion om tredelad föräldrarförsäkring var en av de hetaste frågorna. Detta förslag om tredelad föräldrarförsäkring är inget annat än kvotering, så på så sätt är artikeln helt rätt ute. Men samtidigt måste man se att de som förespråkar en helt individuell föräldratförsäkring (som jag) alltså där en föräldrer får en del och de andra sina delar som bara är deras oavsett hur många föräldrar det är, även fast försäkringen idag bara är byggd så att funka för familjer där det bara finns två föräldrar. Detta är inte kvotering utan ren individualism och det är så försäkringar ska funka, inte kollektivt.

Sen kan man väl fundera över ett annat perspektivet där det handlar om ska nu staten ha en föräldrarförsäkring som jag är djup skeptiskt emot ur ren synpunkt att man inte ska subventionera barnfödande för det bara slösar med resurser. Befolkningsproblemet är globalt och det är överbefolkat på jorden då får människor så bor i överbefolkade områden flytta dit där barnfödandet är lågt istället, men det är en annan diskussion som jag ska ta upp senare. Men som sagt om man nu har en föräldrarförsäkring som är statlig i syfte att jämställdhet skulle bli värre om man inte alls hade något sådant varför ska man då inte ha just fullt att staten bestämmer hur den vill satsa på skattepengarna.

Intressant? : Tredelad föräldrarförsäkring Liberala Kvinnor tvåsamheten jämställdhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.