FRA-debatten igång igen

FRA-debatt har igen satt igång i bloggosfären, då Riksdagen fattar går till beslut om FRA igen där regeringens integritetsförstärkande åtgärder ställs mot oppositionens motion om att riva om lag och tillsätta en utredning. Det måste poängteras att detta är att välja mellan pest eller kolera, med ett upprivande så kommer det oreglerade läget fortsätta och alla som ser att FRA behövs förstår att det inte kan fortsätta som sådant, så en utredning måste till. Då kan man hävda, som min partikollega och vän Per Pettersson, att det är bättre med en lagstiftning som är kass än överhuvudtaget ingen alls, men att man med beslut på onsdag nästa vecka tillsätter en parlamentarisk utredning som tar ett brett perspektiv kring FRA och dess verksamhet. Detta tycker jag lät som en väldig bra lösning, men efter en mailväxling med en jurist som jag känner kom jag på andra tankar om vad som är bäst då FRA:s verksamhet är olaglig utan positivt lagstöd som Europakonventionen säger. Vilket gör att det är bättre med ett handlingsförlamat FRA (dem kommer ändå gör något, men kablar kommer de inte våga rör) än ett FRA som massavlyssnar samtidigt som en parlamentarisk utredning gör sitt arbete och tar fram en ordentlig underlag till en mycket bättre lagstiftning än dagens som infördes 1 januari i år.

Dags för sätta igång en storm!

Media, ny som klassisk:

SVD, DN, Sossar mot storebror, Farmorgun i Norrtälje, Välkommen till Stasi och KGB land, annankia, Zac’s åsikter på ett fat, Mark Klamberg

Intressant? FRA, integritet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.