Inför LUF Storstockholms årsmöte – Del 1

Inför Liberala Ungdomsförbundet Storstockholms årsmöte tänkte jag nu skriva artikelserie på min blogg där jag gör reklam för det motioner jag kommer skicka in till årsmötet och startar också idag en en egen twitter-kanal för årsmötet där det inte kommer hända så mycket förrän årsmöte börjar den 6 februari då beslut kommer publiceras direkt där när dem fattats, längre följetonger av årsmötet kommer förmodligen också ske på LUF Storstockholms blogg. Men nu kommer min första motivering för en motion jag skrivit om global skolpeng,

Idag är det så att det finns en kommunal skolpeng i Sverige som följer med eleven beroende på vilken skolan denne väljer. Skolpengen skiljer sig från varje kommun då vissa kommuner har det bättre ställt än andra, ibland beror detta på slarviga kommunpolitiker, men ibland beror det på saker men inte ens kan förskylla dem för. Därför förespråkar Folkparitet, Liberala ungdomsförbundet och Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm en nationell skolpeng så alla elever är lika mycket värde över hela landet och för kommuner då inte säger nej till elever som vill söka till skolor i andra kommuner för de får betala kostnaderna i den eleven då.

Sen är det så att denna nationella skolpeng skulle ändå leda till diskriminering, för att svenska elever som väljer att plugga utomlands under grundskole- eller gymnasietiden får inte ta del av skolpengen, som som de globaliseringsvänner vi är borde se till att alla svenska elever var man än väljer att plugga ska få betald skolgång, framför allt under grundskolan. Sen måste man förstås ha vissa krav för komma till realismen i det hela, på att de svenska eleverna inte väljer en skola som helt går emot den svenska läroplanen, som exempelvis Koranskolor i Saudiarabien. Så det finns knutnar att lösa men ska definitivt börja fundera kring och föra en debatt kring det.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.