Varken SAS eller SAAB

Nu kräver SAS att dess ägare som exempelvis är svenska staten ska gå in med pengar för få det förlusttyngda bolaget på fötterna. Vilket näringsminister Maud Olofsson går med på under vissa villkor, vilket blir fel för att Maud stod på sig för att inte gå in med skattebetalarnas pengar i icke-statliga förlusttyngda bilföretag. Borde hon här stå upp för att inte gå in med skattebetalarnas pengar i flygbolag. Det blir förstås svårare när staten äger bolaget för då har man ändå ett visst ägaransvar, men samtidigt ska man inte slänga i väg skattepengar. Det är förstås glädjande att Maud uttrycker att det inte finns ett egenvärde att staten äger flugbolag. Vilket förstås är lovande inför framtiden att SAS kan hamna på säljlistan. Men i nu läget blir det fel när man går in med pengar.

Sen är Peter Eriksson också härligt inkonsekvent när han skäller på regeringen för att dem lägger skattepengar på SAS och företag ska säljas tycker han, medan han själv för ett tag sen tyckte att skattepengar skulle ges tlll de icke-statliga SAAB. Har han missat det där med dubbelmoral, inte är dubbel så bra?

Visionen från alliansens sida borde vara inga statliga företag på långsiktigt.

Andra som skriver om detta; DN, Expressen, Expressen2, SR, SVT-Rapport, Dan Persson (Newsmill), Hanna Wagenius, Motpol, Ankersjö, Jesper Svensson, Runo Johansson, Mikael Ståldal, Linnéa Darell, Seved Monke, Allt om Alliansen, Gustav Andersson

Intressant?

Ett svar till “Varken SAS eller SAAB

  1. Ping: Allt om Alliansen @ Spotlife

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.