Datalagringsdirektivet, vad händer?

Under februari månad har kommit en del utspel vad gäller datalagringsdirektivet från Vänsterexpriementet. Det började med ett gemensamt utspel där alla tre partier säger att det har kommit överens. Direktivet ska införas. Då går Miljöpartiet med Peter Eriksson i spetsen ut och säger att miljöpartiet har fått genom sin vilja. När tyckte de att var direktiv bra, förutom nu?

Efter upprörande toner så ändrar Vänsterpartiet på sig och bryter uppgörelsen med de två andra partierna. Sedan kommer inte miljöpartiet så långt efter. Så har båda partierna backat från den rödgröna uppgörelsen. Efter den tyska författningsdomstols beslut att ogiltigförklara den tyska versionen av EU:s datalagringsdirektiv, backade dem.

Lite av dem röster som hörts under den senaste debatten om datalagringsdirektivet
Annika Beijbom , Mark Klamberg , Cecilia Malmström , Liberati, Christoffer Fagerberg , Henrik von Sydow (på Politikerbloggen) , Mathias Sundin, Mikael Nilsson, Opassande ställer den utmärkta frågan vilka som försvarar den svenska grundlagen, Aftonbladet, Rickard Falkvinge, Isabel Hadley-Kamptz (på SVT Debtt), Henrik Alexandersson, Anna Troberg, Scaber Nestor, Scaber Nestor gånger 2, Enligt Min Humla , Full Mental Straight Jacket, OlofB, Christopher Kullerberg, Hanna Wagenius, PeaceLoveandCapitalism, Farmor Gun, Juristens funderingar, Rickard Falkvinge, Maria Ferm, Johan Linander, Christan Engström, Mattias Andersson, Then Piratska Argus

Intressant?

Ett svar till “Datalagringsdirektivet, vad händer?

  1. Ping: Ingen Datalagring – inte heller av sökord! « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.