Internationella kvinnodagen

Idag är det Internationella kvinnodagen och det är 100 år sen den instiftades, det är en skam att den fortfarande behövs. Det är mitt enda bidrag till den liberala jämställdhetskampen idag, skamligt jag vet borde gjort mer för jämställdhetsfrågan idag. Men nu ska jag alla fall göra mitt!

Liberala Ungdomsförbundets Storstockholms tjejforum Radikala Kvinnofronten kampanjar idag för att få ett stopp av inkvotering av män. 96 % av all på EU:s toppmöten är män. De skriver om detta här .

Det finns förstås mycket att uppmärksamma som hedersförtrycket, olika lön för lika arbete, kvinnor som drabbas hårt av krig mm. Den liberala jämställdhetskampen har både i Sverige och framför allt världen långt kvar innan man kan klassa samhället som jämställt ur en liberal synvinkel där alla har lika möjligheter och inte begränsas. Det ska absolut inte spela någon roll om någon är man, kvinna eller inte vill definerar sig som något. Läs mer om kampen för transpersoner rättigheter här.

Läs andra som skriver om Internationella kvinnodagen
Philip Wendahl återger sitt tal som han höll på Sergels torg idag. Eric Wahlberg som gör reklam för Radikala kvinnofrontens Newsmillsartikel. Isabel Sommerfeld säger grattis alla kvinnor på denna dag. Christoffer Fagerberg. Frida Simonsson undrar varför det finns en Internationell mansdag också. WhyIAct skriver också om denna dag. Mer som skriver om detta Birgitta Rydberg, Amanda Brihed, Christer Sörliden, Rasmus Jonlund, Per Altenberg, Amanda Brihed x2, SVD, Anders Wallner, Kent Persson, Maria Hagbom, Jan Björklund m fl, Sjumilakliv, Mary X Jensen, Jusekbloggen, Eva Westerberg, Åsa Lindestam, Martin Moberg, Johan Westerholm, DN,

Intressant?

4 svar till “Internationella kvinnodagen

  1. Ping: Full fart i jämställdhetsdebatten i #vbd « Kent Persson (m) blogg

  2. Ping: Mer jämställd vård med jämställdhets-glasögonen på « Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

  3. Ping: Läsvärda blogginlägg om jämställdhet « Kent Persson (m) blogg

  4. Ping: Veckans bloggdebatt: ”Frihet” « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.