Vad är felet på Sverigedemokraterna?

Rubrik kan nog få folk att tro att jag nu ska försvara SD:s politik, men icke det. Jag ska förklara på punkt och pricka varför SD:s är åt skogen.

Sverigedemkrater brukar hävda att vi har en massinvandring till Sverige, då av framför allt av muslimer. Det är ganska felaktigt då jag alla fall nästan är säker på att återvändande svenskar som är den största som är den största delen som räknas i statistiken av invandring till Sverige (2007), inte är det Sverigedemokraterna menar som invandrare. Inte heller den näst största gruppen som är finländare tro jag inte SD räknar som invandrare.

Jag tänkte bara nämna en sådär när det gäller migrationspolitiken, för politik är större än även om man inte tro det när man lyssnar på Jimmie Åkesson. Nu tänkte jag i stället ta all övrig politik som SD har eller kanske inte har.

Adam Cwejman skriver på sin blogg om det gigantiska paket av förslag till utgiftsökningar som SD har presenterade på sin valkonferens. Deras planer är mycket likt en typiskt expansiv vänsterpolitik, alla ska få en del av statens pengar, i längden alla hårt arbetande människors pengar. Det är allt ifrån sänkt skatt till pensionärerna, till statliga subventioner till byggande av trygghetsboende för pensionärer, samma sak för bättre mat i äldreomsorgen, de fortsätter med upprustning av försvaret plus ett kostnadsineffektiv återförande av allmän värnplikt, höjt vårdnadsbidrag, höjd föräldrapenning, gratis familjerådgivning i varje kommun och så fortsätter det. Och detta enda finansieringsalternativet är att man ska lämna EU, skärpa invandringspolitiken och minska bidrag till kultur och integrationen.

Deras förslag måste vara det mest verklighetsfrämmande budgetförslag som finns, som Adam Cwejman skriver i sin blogg, så hur kan man få ökade intäkter att gå ifrån tullfrihet till stängda gränser? Sen också minskade på kultur- och integrationsbidrag är en väldigt lite del av statsbudgeten till skillnad från det gigantiska satsningar dem vill göra. Sen med den skärpta migrationspolitiken kommer också på långsiktigt se till att intäkterna för landet minskar, då det skapar mycket starkare marknader. Så förutom att de vill skära ner i lilleputbidrag till kultur och integration så ökar dem alla stora typer av bidrag son nämns ovan. Sverige skulle få ett väldigt stort hål i statsbudgeten med den politiken, att ett parti med mål att bli tredje största parti och har stor risk att komma in i Riksdagen för en så oansvarig politik är skrämmande. Därför är det så fel på SD.

Det förs olika typer av kampanjer olika typer av kampanjer mot detta parti, senaste är en där någon/några registrerat sverigedemokraterna.de* där man uppmanar folk att bemöta SD-anhängare där partiet satsar i sociala mediesfären. Vilket är helt rätt felet ligger bara att man också har som mål att genom att man länkar till sidan ska man peta ner sverigedemokraterna från googletopp, vilket är ett försök som jag tolkar att tysta partiet, men som alltid är sämsta taktiken det är mycket bättre att fram dem i ljuset och vinna debatten. Mörker gror i mörker.

*Nu länkar jag till dem för att jag har en länk till SD det ska vara jämt upp.

Jag röster inte på Sverigedemokraterna - läs mer på www.sverigedemokraterna.de

Andra son skriver om Sverigedemokraterna

Viktor Zettrman, Sverigedemokraterna, Johan Ingerö

Intressant?

10 svar till “Vad är felet på Sverigedemokraterna?

 1. Bra skrivet, Andreas! Men en sak jag undrar över är varför inte en enda svensk politiker kräver en minskning av annhörig och alysinvandringen? Rent statistikst borde det åtminstone finns någon emot. Och med tanke på de problem som redan finns i Sverige är det väl inget främlingsfientligt eller rasistiskt krav. Kan du förklara detta för mig?

 2. Men varför ska man kräva minskning av denna form av migration. Dem som kommer hit och har asylskäl ska självklart få stanna i detta fall handlar om människor av en eller annan anledning inte kan på kvar i sitt hemland längre och den valde då att flytta hit. Varför ska de då inte få stanna? Motargument om att andra på ta dem håller inte, vi ska ta vårt ansvar för dem som väljer det här landet och sen ska vi ligga på för att alla andra länder börja tänka så också.

  Men visst finns de politiker, Sverigedemokrater och en del moderater och sossar. Men det är inget som bara kan minskas på som sagt, det beror på problemen i världen.

 3. Varför skulle man inte kunna minska asylinvandringen? De allra flesta som får asyl får det inte för att de är flyktingar enligt FN-konventionen. Det finns heller inga internationella åtaganden som säger att vi måste ta emot över 30 000 anhöriga utanför EU årligen.

  Knappast en slump att över 24 000 ansökte om asyl i Sverige 2009 men under 4 000 i Danmark. Vi har inte sex gånger fler invånare än Danmark.

  http://frianyheter.wordpress.com/2010/03/23/asylsokande-2009/

 4. Och sedan är det knappast finländare som invandrar till Sverige nuförtiden. Jag föreslår att du läser på om statistik på Migrationsverkets hemsida innan du yttrar dig.

 5. Tim: Okej, om nu är så att att dem får asyl inte är flyktingar enligt FN, kanske det kan vara så att det får de av andra informella flyktingskäl. Av största andel invandrare 2007 var återvändade svenskar sen är det irakier och folk från Somalia. Det är katastrofområden, så oavsett om det är anhörighetsskäl eller flyktingskäl, så är det rimligt att de ska få stanna. Sen var de runt 10000 från våra nordiska grannländer.

  Med det siffror som jag finner här så ser jag inte detta som en direkt massinvandring om man räknar bort antal återvändande svenskar och nordbor.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Invandring#Invandringsstatistik_f.C3.B6r_2007
  (finns massa källor på wikipedia, tyvärr har vissa blivit inaktuell då migrationsverket inte har alla sidor uppe i all oändlighet, vilket är synd.)

  Nu har visat på att det var mest svenskar som återvände. Antalet som invandrar från de nordiska länder var också tredje störst.

  http://www.immi.se/migration/statistik/20grupper.htm
  (Den länk visar på de senaste 60 åren)

  Sen säger den länken du visar upp ingenting om de asylsökande som fått godkänt vilket skälet var.

  Sen undrar jag också om anhöriginvandring, varför ska gränser separera familjer?

 6. den sista länken var inte alls över det senaste 60 åren utan invandringen 2001 och 2004 och som du ser var andel finländare störst

 7. Den sista länken visar inte alls INVANDRINGEN till Sverige! Det står klart och tydligt att den visar GRUPP invandrare I Sverige… Alltså grupper av invandrare som har funnits en längre tid… SUCK..

 8. Nu blev det ännu roligare… Om man tittar på listan så ser man att det 2001 fanns ”y” antal finnar i Sverige och 2004 fanns det ”x” antal finnar i Sverige… Om man jämför siffrorna så ser man att antalet finnar har MINSKAT i Sverige med 6876 st.. Jag saknar dem… Istället har vi fått en massa musslor… Jag tror att finnarna har börjat flytta hem till sitt fina muslim fria land.. Jag flyttar också om Mona vinner i höst!!

 9. Hmm… Vi har under samma period fått ca 25000 fler irakier…. Här ser man alltså hur det ser ut… Värre än man kunde ana… Undrar hur det ser ut efter 2004 hemska tanke…!!

 10. Men jag förstår inte hur man kan kalla det massinvandring, då det om man ska ta den statistisk som finns på wikipedia från 2009 som säger att det var runt 100 000 så kan man nog räkna med att som det ser 2007 att de flesta är återvändande svenskar på 15 000 och från andra nordiska länder som 10 000. Vilket gör det blir runt 75 000 från övriga länder i världen inräknat andra europeiska länder också.

  Kan man kalla det massinvandring med ett land med över 9 miljoner invånare och obebodda slätter lite varstans. Vad är egentligen problemet för er?

  Problemet ligger inte antalet som kommer hit utan att det har haft en undermålig integration för att göra någonting. Det måste vara en bättre svenskundervisning, krav på att delta den för att få någon ekonomiskt hjälp och man ska aktiva söka jobb. En flexiblare arbetsmarknad är svaret på många av problemen. Allt som görs på integratonsområdet ska vara för ta till vara all den kreativa som existera hos människor som flyttat. Det finns ändå en anledning varför dem var sin lands medelklass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.