Förbifart efter två decennium

Nu efter mer två decennium av diskussioner så kommer äntligen en förbifart (1, 2) runt Stockholm byggas. Detta är mycket glädjande besked att alliansen ska byggas denna förbifart som är mycket behövande till Stockholm och varit det dem senaste 30 åren. Så idag är det akut och ändå kommer den ta ett antal år att bygga. Det är också bra att sossarna med Carin Jämtin i spetsen säger ja till förslaget, men sen är förstås så att deras samarbetspartner säger nej. Vilket gör det väldigt instabilt och veta om man får den behövliga väg till Stockholm om det blir vänsterexperimentet som vinner i höst, för det är så att Stockholm är den enda europeiska huvudstad som inte har en smart väg förbi staden, man kan inte komma till norra delen från södra utan att köra genom den. Vi är i sällskap av  Tirana i Albanien. Det säger väl något, så miljöpartiet bilismhatade, där dem till och med kan strunta i regeringsmakt för det, är mycket omodernt att se hur man läser miljöproblemen, det är dagens drivmedel som man ska bekämpa inte bilismen i sig. Förbifarten kommer se till att innerstadstrafiken blir mycket mer flexibel och detta gynnar alla dem som åker kollektiv inne i stan, för att bussarna kommer fram fortare. Partikelhalten kommer minska avsevärt, vilket är mycket bra för dem som befinner i innerstaden. Sen kommer, vad än miljöpartisterna säger, biltrafiken öka med eller utan mer tillgänglighet som förbifart ger, det kommande åren, om inte lösning från deras sida är att förbjuda bilism.

Därför är det nu mycket behövligt att alliansen tar tag i detta. Det olika beskeden från vänsterexperimentets partier visar också väljarna att det bara finns ett tydligt alternativ till höstens val och en röra.

Koll in andra som bloggar om Förbifart Stockholm, förbifarten, förbifart, Stockholm, Kollektivtrafik

Intressant?

5 svar till “Förbifart efter två decennium

  1. Ping: Förbifarten för bilarna vad Citybanan är för tågen « Wallhager om verkligheten, vården & politiken Maria Wallhagers blogg

  2. Ping: Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Lös Stockholms trafikinfarkt

  3. Ping: Förbifart Stockholm – testballong från Jämtin som sköts ner « Hans Åberg

  4. Ping: Vad är det misslyckad egentligen? « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

  5. Ping: En förbifart runt självstyret « Per pladdrar på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.