När det blir allvarligt väljer man de seriösa

I den senaste opinionsundersökning från United Minds tappar vänsterexperimentet mark i väljarstödet. De tappar hela 3,1 % från förra undersökning för en månad sen, det är tyvärr fortfarande till deras fördel. Men jag finner att hur närmare valdagen och hur intensivare valrörelsen hur mer jämnt blir det och till slut går alliansen om dem, det är bara kolla från förra våren när det var Europaparalmentetsvalrörelse så blev det jämnt upp hur mer valrörelse det blev och alliansen gick om dem, även om förstås skandalen kring Wanja spelade roll där, för se det med egna ögon läs på Henrik Oscarssons blogg där han har en undersökningarnas undersökning (en. polls of poll).

Det är precis som Mattias Lönnqvist skriver att människor väljer om de har ett alternativ som har en tydlig politik och sen ett alternativ som borde ha någon en politik, men inte har därför önskar dem sig för till en bättre politik, för politik kan alltid bli bättre , men när väl vänsterexperimentet kommit med sin gemensamma politik så ser folk att alliansen är den politik som är den bättre av dem två. För det kommer stå mellan arbetsalliansen eller bidragsalliansen, för många finns bara ett rimligt alternativet mellan dessa

Sen ska jag säga att jag aldrig dra för stora växlingar av en undersökning, men även Synovates undersökning visar på att glappet minskar. Det tar jag som att det håller på att vända eller alla fall jämna ut sig.

Andra som skriver opinionsundersökning, United Minds, alliansen, vänsterexperimentet, val 2010, valrörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.