Lärarförhandlingar, bra att FP står upp!

Jag nämnde i min påskhälsning att Folkpartiet har hoppat av SKL med lärarfacket. Detta för att förslaget från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är att man ska ta bort denna förtroendetid som lärare har idag, då det exempelvis planerar lektioner och sånt som inte hinner göras inom en vanlig dag.  SKL verka tycka att lärarna ska syssla med planerade av lektioner med mera på sin fritid. Detta är ju helt absurt att man vill ta bort de 10 timmar förtroendetid lärarna har idag, med tanke på hur mycket tid det redan längre från fritiden på exempelvis utvecklingssamtal, skriva omdömen och lite till.

Det slår ju direkt mot kvalitén i undervisningen då den lärarna inte längre få någon tid till att planera lektionerna så kommer detta i det flesta fall påverka lektionernas kvalité till det sämre då lärarna kommer dit nästintill oförberedda. De får inte använda sin kreativt som de kan, för att se till att eleverna verkligen får in den kunskap genom att läraren har ett bra sätt att lära ut på.

Därför är det bra att Folkpartiet står rakt med ryggen och lämnar förhandlingar i protest då det inte verkar spela någon roll då lärarnas arbetstid diskuteras för tredje gången i SKL-förhandlingar med lärarna. Vad än miljöpartister säger.

Andra som skriver på detta ämne
Lotta Edholm, Runos blogg, Christer Sörliden, Mark Klambergm, Mikael Wendt, Carina Boberg,

Läs också bloggar om lärarfacket, SKL, eleverna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.