Varför ska de offentliga tvångsseparera människor?

Som det är i dag så tvångsseparerar de offentliga människor som vill leva ihop. Det händer när en individen börjar bli så gammal att den inte klarar av att leva hemma längre då ens partner också börjar bli gammal. Då går det offentliga in och skiljer dess två personer mot deras vilja, vilket är helt förkastligt, ibland handlar det om att den ena partner är för frisk för ett vårdhem, ännu värre är när både får flytta in på samma vårdhem, men tvingas bo i olika rum . Därför är det bra att den ansvarig ministern Maria Larsson (KD) förstår problemet och kan tänka sig se över detta  och utbildningsministern och partiledare för Folkpartiet Liberalerna Jan Björklund betonar att FP vill införa en parboendegaranti och arbetar för att det blir ett gemensamt alliansvallöfte.

Det gick Folkpartiet redan ut med för flera månader sedan och fattade beslut på landsmöte förra året i november att  partiet ska driva detta. Som liberal tycker jag att det är helt oacceptabelt att de offentliga ska sitta och tvångsseparera folk som levt ihop hela livet och förmodligen vill och skulle göra det om inte de offentliga som de tyvärr gör bestämmer något annat. Den kostnaden från skattemedlen som man skulle invända om är nog begränsad och inget som vägs upp mot att man ska slippa tvångsskiljas.

Hans Åberg tycker detta är helt ovärdigt att välfärdsland, Mattias Lönnqvist ställer sig mycket frågande till varför man helt plötsligt med ålderdomen förlorar mycket, i praktiken, genom de offentligas regler på ålderdomshem, Rasmus Jonlund beskriver det som en viktig reform i på en liberal reformagenda för äldrepolitik, Carl Larsson stämmer in i kören för parboendegarantin, Niklas Frykman FP-politiker från just Eskilstuna där paret i AB-artikeln kommer ifrån skriver om detta och också att han ska ställa fråga till ansvarigt kommunalråd också om Björklunds uttalande om detta han har nu skrivit ett nytt inlägg om detta där han kommenterar den rapport B. Westerholm släppt idag, Linnea Darell skriver ett välargumenterat inlägg om detta och Linköping där man nu genom FP håller på att införa parboendegaranti, Carina Boberg som också tar upp Linköping där man nu i praktiken har infört detta, mer personer Fredrik Sneibjerg, Runos blogg , Victor Zetterman , Daniel Snällman

Länkuppdatering: Per Pettersson skriver om detta också samtidigt som han nämner SKL:s senaste rapport om att vi måste höja skatten för att klara välfärden som han sågar, Anna Ekström, Mark Klamberg skriver också om detta och länkar till den rapport FP:s Barbro Westerholm släppte idag

Länkuppdatering 2: Seved Monke skriver om detta och hyllar Barbro Westerholm som alltid står upp för dem svagaste.

Länkuppdatering 3: Lotta Edholm

Länkuppdatering 4: Mathias Sundin, Mark Klamberg

Läs andra som skriver om parboendegarantin, äldre, folkpartiet liberalerna

3 svar till “Varför ska de offentliga tvångsseparera människor?

  1. Ping: Politisk blogg för Mattias Lönnqvist i Sundbyberg

  2. Ping: Skattechock ska rädda välfärden – och fri entré på muséer? « Per pladdrar på

  3. Ping: Parboendegaranti – ingen dålig idé! « Hans Åberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.