Bodströms brukar vara idiotiska…

När jag såg förlaget från en ur sossarnas vallokomotiv och gissa vem, jo Thomas Bodström och tänkte detta verkar inte dumt för en gång skull. Förslaget handlar om att varje elev i Sverige ska få en kontaktperson hos Polisen som de ska kunna kontakta om märker att ens kompis beter sig mysko, exempelvis byter umgänge helst plötsligt.. Vid första blicken måste jag ersätta att detta förslag lät helt rimligt, men sen när jag började läsa runt bland bloggar, så började jag inse att detta förslag inte var så bra som det låter, det var Michael Gajditzas och Amanda Briheds inlägg som fick mig att börja allvarligt fundera om detta var ett bra förslag, framför allt då det kan som mycket annat börja missbrukas för att man tar den enkla vägen och går genom polisen, när egentligen kanske borde använt sig av skolpsykolog eller kurator. Men också missbrukas genom att mobbare använder detta mot sina offer genom ”gola” på dem, för småsaker eller helt osanna saker.

Sen kommer också argument hur effektivt detta egentligen kommer funka och om det faktiskt går ihop som också är tunga argument och för att hårddra det om varje elev ska ha en kontaktperson som är 1,3 miljoner i Sverige och det är 20000 poliser så blir 65 elever per polis . Den dåvarande socialdemokratiska regeringen kom förslaget 2006 och kritiserades då av Rikspolisstyrelsen för det inte var realistisk.

Så som vanligt är Bodströms förslag idiotiska och han gör skäl till varför man kallat övervakningssamhället för bodströmsamhället.

Andra som skriver om detta
Per Pettersson tycker tanken verkar god, men är just rädd för missbruk och om det ens behövs. Tofflan gillar inte alls dessa övervakningsfasoner och ser att det faktiskt finns bättre sätt att förebygga utan att polisen blir inblandad. Melinda skriver också om detta, det gör även Mary Jensen, The Hell of Hanna Stacia går också med på tåget, det gör Projekt på riktigt också, även Byfåne från Dalarna hänger på, Röda Verb skriver också. Mikael Wendt skriver nämner också detta förslag när han kommentar sossars politik i ”helhet”. Store spyr över vidare utveckling av övervakningssamhället. Leffe45 förstår inte heller förslaget.

Andra bloggar som skriver om socialdemokraterna, Thomas Bodström, bodströmsamhället, övervakning, övervakningssamhället

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.