Viktigt att visa sitt avstånd mot rasism

För en vecka sidan hölls en demonstration på Hisingen i Göteborg mot ett moskébyggande, som hölls av främlingsfientliga och rena nazister. Mot denna demonstration så hölls en annan för stå för upp för det fria och sekulära samhället. Liberala Ungdomsförbundet (LUF) var representerade i denna, vilket förstås mycket glädjande.

Något som däremot var tragiskt var att denna fina demonstration mot rasism utbröt i våldsamheter på grund av vänsterextremister. I detta så var inte LUF delaktig all form av våld tar LUF avstånd från. Det är synd att vänsterextremister alltid kommer förstör dessa manifestationer mot rasism, för det skapar bara en negativ mediebild av den antirasistiska rörelsen. För det ska alla om att vissa att det finns mer antirasistiska röster i samhället än rasistiska.

Som liberal står jag för principen att även om jag inte gillar din åsikt är jag beredd att gå i graven för din rätt att yttra dig, detta även om du är så dumhet huvudet så att du helt säger att förintelsen var jättebra. Jag skulle bli förfärligt upprörd attackera dig verbalt, men alla aldrig på något tysta dig.

Andra som skriver om detta
Sebastian Bjernegård, Rickard Nordin, Cecilia Dalman

Andra som bloggar om extremistvåld, liberal, yttandefrihet

2 svar till “Viktigt att visa sitt avstånd mot rasism

  1. Varför måste demonstranter och motdemonstranter vara ute samtidigt på samma dag? Det är ju som om det söks bråk och konfrontation.

  2. Det här predikas i de brittiska moskéerna.
    http://video.google.com/videoplay?docid=2515587181120245843#

    Kommer vi se samma sak i Sverige nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.