Vad är egentligen rättvisa?

Rent formellt så har jag nu missat Kent Perssons veckans debattämne då det nu är ny vecka, men det är tillräckligt intressant för att skriva om alla fall. Det handlar om rättvisebegreppet. Det är tragiskt att man i Sverige låtit vänstern tagit monopol på begreppet om vad det ska betyda. För mig betyder rättvisa att alla ska ha lika möjligheter att bli framgångsrika och där spelar utbildningen en stor roll, detta är viktigaste pusselbiten. Därför är det viktiga för att nå en riktigt rättvisa i Sverige, är att fortsätta reformera utbildningsväsendet, för att se till att alla har lika stor chans för att komma någon stans. Förutom det förslag som Alliansen har planerat måste exempelvis lärarnas löner på långsiktigt höjas för att få upp lärarnas status i samhället.

Det gäller också nu att ta begreppet rättvisa och använda det i en än mer verklighetsförankrad betydelse, för man kan inte ha som mål att ha millimeterrättvisa för då kommer det sluta med att vi alla kommer få ha det lika dåligt. När poängen egentligen är att alla ska få det bättre, vilket innebär att visa har det mycket bättre, men oftast är det så att dessa personer har kämpat hårt för att nå dit därför är det inte mindre rätt att de också får ha det bättre ekonomiskt ställt. Detta är äkta rättvisa!

Andra som bloggar om veckans debattämne rättvisa, millimeterrättvisa, val 2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.