Det är ju Tobleronepolitik…

Det har under det senaste dagarna förts en diskussion om det var oschysst att kalla vänsterexperimentets förslag för tobleronepolitik, som Finansmarknadsministern Mats Odell gjorde, som gick ut på att de bara lägger fram förslag med mycket hög kostnad och skickar sedan notan till skattebetalarna att betala. Det är ju självklart många sossar som blev upprörda över detta, men även en del borgare tycker att detta är smutsig kampanjteknik. Jag kan inte hålla med jag tycker tobleronepolitik är utmärkt för begrepp för att förklara vad oppositionen gjort den senaste veckan, de har gjort allt på varenda område för spräcka regeringen på hur mycket man vill spendera, valfläsk på hög nivå. Det är precis som Seved Monke skriver Mats Odell använder bara ett bra exempel som väljarna kan relatera till, hur de bara utan eftertanke spendera andras pengar hej vilt.

Det talas om att vänsterexperimentet inte kan komma överens, detta stämmer bara till viss del. För de kan komma överens att när de inte är överens och kommer då överens att de släpper de allt ansvar och slänger det på folket och de kan också kan också komma överens att de ska lova att spendera andras pengar mer än regeringen gör. Deras politik går ut på att man tar i princip alla pengar som folk tjänar och sen bestämmer de vad som ska konsumeras, ett planekonomiskt system som förintar valfriheten (jag vet att jag hårddra deras politik extremt, men den pekar alla fall mot den riktningen). De brukar säga att alliansregeringen lånar till skattepengar, men det de gör är värre som lånar med andras pengar som kredit, Alliansen vill alla vill ge så mycket som möjligt för varje individen. De är nu också överens med att återinföra nån form av förmögenhetsskatt, som driver ut stora mängder kapital från Sverige och som det inte värnskatten är tillräckligt illa idag som skattebestraffning på framgång. Sen kan de inte tala om att vara överens där hellre för de har inget konkret förslaghur den exakt ska se ut, så det ska tillsättas en utredning på ett år och så, de kanske kan folkomrösta där också? . På punkt efter punkt visar vänsterexperimentet totalt ansvarslöshet mot väljarna, det är helt skandallöst att de är representanter för ett regeringsalternativ.

Jag har alltid gillat Miljöpartiets gröna skatteväxling, tyvärr verkar det som de övergett detta för att kunna sitta i regeringen, då de höjer, med de andra två partierna, inkomstskatter och miljöskatter. Poängen med grön skatteväxling är ju att man ska sänka inkomstskatt och finansiera detta genom höjning av skatten på exempelvis bensin. För om människor får mer pengar över för att kunna konsumera miljövänligare alternativ och stimuleras genom att man har just högre skatter på de miljöfarligare alternativen blir det en väldigt effektiv miljöpolitik, synd att miljöpartiet har kompromissat bort den nästintill enda viktiga miljöpolitiska fråga dem har.

Andras tankar kring vänsterpartiernas politik
Sebastian Bjernegård. Gustav Andersson betonar att vänsterexperimentet förslag där de sägs ge mer pengar till kommuner och landsting faktiskt ger 6 miljarder mindre. Amanda Brihed undrar var pengarna och energin kommer ifrån för vänsterexperimentets höghastighetstågssatsningen och konstaterar om de genomfört sitt löfte att de kommer sätta Sverige i en stor skuldfälla. Per Pettersson skriver om hur vänsterexperimentet försöker både äta kakan och hela kakan kvar. Seved Monke undrar om det är några skatter vänsterexperimentet inte vill höja. Hans Åberg skriver också om oppositionens skattehöjarpolitik. Carl Larsson visar tydligt på varför alla typer av förmögenhetsskatter gör att Sverige förlorar så mycket värdefulla skattepengar. Mary Jensen skriver hur oppositionen gillar att ta ansvar för allas pengar och och sen bestämma hur dem ska fördelas ut. Kent Persson nämner vilka som faktiskt drabbas av oppositionens skattehöjningsförslag. Martin Ängeby skriver på Liberatis blogg om det slående med namnet tobleronepolitik.

Gå in och kolla vad du har tjänat på Alliansens jobbskatteavdrag

Andra som skriver om tobleronepolitik, vänsterexperimentet, skatter, skattehöjningar

4 svar till “Det är ju Tobleronepolitik…

  1. Säg eller skriv Toblerone en gång till och jag ska definitivt rösta på Mona

  2. Varför? Jag tycker jag definiera ganska tydligt varför man inte vill ha henne som statsminister.

  3. Ping: Bidragsbudget där, här Allianstågturné « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

  4. Ping: Samlad kritik och fakta om höghastighetståg « Hållplats Hådén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.