FRA igen

Det var ett tag sen FRA var upp som enskilt ämne här på bloggen. Eller i den allmänna debatten i övrigt, men nu tänkte jag alla fall skriva om dessa intressanta ämne som gör att man alltid tappar hackan. Det senaste handlar om ”FRA-läckor” och risken för detta som Anders Jallai skriver om i Aftonbladet där han utifrån sin bok ”Spionen på FRA”, för fram hur dålig FRA var att hålla information hemlig under den tid som de hade mycket mindre information att hålla reda på som mest berörde försvarshemligheter. Vilket gör att det idag måste vara ännu svårare att hålla koll på all vardaglig information som de har om svenskars email, vilka sidor de besöker, varifrån de ringer och till mm. Dock poängtera Mark Klamberg att FRA idag lagligt får spara det som många skulle klassa som känslig information om människor som exempelvis åsikter eller sexuell läggning och de har rätt att byta denna information med vilka länder som de anser är relevanta om de har information som är nyttig, exempelvis Iran. Detta är förstås illa att först har rätt att spara sådan känslig information om människor och sen inte har begränsningar vilka de får utbyta den med.

Sen ska det också nämnas att FRA faktiskt nu haft möjligt att övervaka i kabel lagligt de senaste 5 månaderna, men det verkar var svårare för FRA att få tag i kabel och få tillstånd. Bahnhof är ju ett bredbandbolag som vägra in i det längsta att ge FRA tillgång, men säger sig inte ha fått någon förfrågan från FRA ännu. Kan inte kommentera mer än så men läs alla fall i NyTeknik.

Henrik Alexandersson känner sig ganska säker på att det kommer läcka från FRA och referera till debattartikel i Aftonbladet som är nämnd tidigare. Michael Gajditza känner lite att hans inlägg blir vad var motståndaren till FRA-lagen sa. Amanda Brihed kommenterar också debattartikeln och försöker via den få liv i debatt igen. Scaber Nestor är inte förvånad över det som debattartikeln lyfter fram. Satmaran skriver också om detta och de faktum att FRA har problem och börja sin massövervakning. Jallai kommenterar själv på sin blogg om sin artikel och kommentarerna han fått på den, inte tar honom på allvar vilket förstås är mycket farligt och anmärkningsvärt.

Läs andra bloggar om FRA, FRA-lagen

Ett svar till “FRA igen

  1. Ping: Rösta på unga liberaler « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.