Alterntiven tydliggörs inför höstens val

Nu har i veckan har vänsteroppositionen kommit med sin skuggbudget. Den innehåller flera jobbfientliga förslag, som höjda bidrag och sänkta skatter för människor som inte arbetar, samtidigt som de ökar kostnaderna för arbetsgivarna att anställa. De avskaffar RUT, medan de behåller ROT, de gynnar alltså traditionellt manliga yrken och missgynnar traditionellt kvinnliga plus ser till att det blir långsammare utveckling i framtidssektorn; tjänstesektorn och jobbar minskar. Sen ska också någon form av förmögenhetsskatt införas, mycket illa för svensk ekonomi. Något som är värre kring detta är att när Miljöpartiets person i finansutskottet Mikaela Valtersson uttalar och svarar på frågan hur såna som har dyra hus, men inte har lika hög inkomst för att betala fastighetsskatten, svarar hon att de då får låna. Helt plötsligt ska det vara rimligt att låna pengar för att betala skatt, miljöpartiet är nu till och med värre än vänsterpartiet för de vill alla fall att man ”bara” ska betala skatt på allt man tjänar.

Alliansen däremot la fram en stark vårbudget som vanligt, med jobbstärkande åtgärder, förenklar för företag med slopad revisionsplikt och med tidigareläggningar av infrastrukturprojekt, som exempelvis förbifart Stockholm. Visst Alliansen har inte ännu kommit med jätte visionära målen ännu, men det är inte heller vårbudgeten till för utan det ska bara sätta upp riktlinjer för höstens budget. Alliansen arbetsgrupper jobbar nu för fullt att komma fram till de frågor de ska driva nästa mandatperiod, den rättspolitiska arbetsgruppen har redan kommit med en del förslag , vissa som jag är mindre positiv till. För att återkomma till vårbudgeten mildrar Alliansen också de negativa effekter som krisen fört med sig för utsatta grupper som barnfamiljer och pensionärer, detta med höjt barntillägg och sänk skatt.

Andra som skrivit om budgetförslagen är exempelvis Tobias Josefsson som inte förstår sig på vissa av de rödgrönas budgetförslag, som rätt till heltid där man ska styra hur mycket folk behöver arbeta, luktar planekonomi eller nyspråket kring förmögenhetsskatt, som säger inte ska återinföras, men ”en skatt på förmögna”. Runo som skriver om att Tobleronepolitik var ett träffande sätt på hur man kan beskriva de rödagrönas politik. Carina Boberg attackera hårt förslaget om återinförande av förmögenhetsskatt och frågar hur detta skapar jobb. Per Altenberg presenterar hur underfinansierad den rödgröna budgetförslaget.
Andra som skriver om hur miljöpartiet tycker att man ska låna för att betala skatt Per Ankersjö, Adam Cwejman, Edvin Alam, Mary Jensen.

Per Pettersson också ett bra inlägg att det är alltid lättare att vara kritiskt mot regeringen om man ändå inte måste ta ställning för något annat alternativ, med tanke på demoskop senaste mätning som visar ledning för alliansen. Odelberg skriver också om det den undersökningen.

Andra som skriver om skuggbudgeten, vårbudgeten

Ett svar till “Alterntiven tydliggörs inför höstens val

  1. Särskild just rutavdrag verkar vara hatobjekt för rödgröna Så fort man säger RUT ropar dom att det är ”pigavdrag och skapat för rika som inte vill ta hand om sitt eget skit” Vilket jag tycker att dom nedsätter hela yrkeskår som gör viktig jobb i samhället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.