Yttrandefrihet en fundamental del av demokratin

För lite mer en vecka sedan så kom det fram att en medlem i Liberala Ungdomsförbundet (LUF) blivit trakasserad för sitt liberala engagemang i sin bostad hos Smålands Nation i Lund som är en uttalad socialistisk Nation. Detta är hemskt och många LUFmedlemmar har ställt sig bakom Pavlina Ekdahl som är den som blivit drabbad av detta, vilket jag förstås också gör. När sånt här förkommer visar det på en brist i den demokratiska förståelse hos socialister att inte respektera andras rätt till yttra sig, det är en sak att sakligt argumentera mot sina politiska motståndare. En helt annan att använda mentalt, fysiskt våld eller hot om detsamma för att skrämma sina politiska motståndare till tystnad, som kan leda till självcensur är helt fel. Alla ska få ha rätt yttra sig utan att rädsla för negativa konsekvenser av nämnda slag. Men det säger väl allt om socialisternas demokratins syn och den verkligen inte är att lita på. Men mycket bra att du står upp för dig, Pavlina!

Ett annat fall där våldsverkare försöker tysta människor från att yttra sig är fallet med Lars Vilks där allt börjar med att han tecknade en rondellhund som förställde Mohammed. Det går förstås att diskutera konsten i sig, men nu är det istället viktigt som liberal stå för hans rätt yttrandefrihet och ta avstånd från våldsverkarna. Därför hoppas att du skriver under Liberala Ungdomsförbundet namninsamling.

Andra som bloggar om Lars Vilks, yttrandefrihet, demokrati

Ett svar till “Yttrandefrihet en fundamental del av demokratin

  1. Ping: Yttrandefriheten och demokratin och fått sig en törn | Andreas Froby (FP) – Liberal aktivist & framtidens politiker -

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.