De rödgröna borde stöttat Ron Paul 2008

Den senaste veckan kom det fram att de rödgröna har i sin utrikespolitiska överenskommelsen från februari (hu kan detta ha missats?) att de ska ställa krav på USA att dra hem all sin militär från världens alla hörn, som Sydkorea, Taiwan och även Europa. De rödgröna borde ha stöttat Ron Paul i det amerikanska presidentvalet 2008, för han hade som presidentkandidat detta som åsikt att USA skulle dra tillbaka all militär närvaro utomlands.

Detta är förstås helt oförståeligt och ett slag av ren antiamerikanism tagit direkt från vänsterpartihåll i hos de rödgröna. Sverige är ett land som inte riktigt har varit behov av amerikansk trupp hos oss, men under Kalla kriget så var vi under amerikansk skydd ändå och hade landningsbanor för amerikanska plan för eventuellt krig mot Sovjet. Det var en ansvarsfull socialdemokratisk utrikespolitik, men nu har men helt släppt för vänsterns utrikespolitik genom att släppa genom detta ställningstagande som ett rödgrönt. Sen tycker jag också att de rödgröna partiledarna ska fråga Taiwan och framför allt Sydkorea, i dessa dagar, tycker om detta. De är nog ganska nöjda med att ha amerikansk beskydd, som sett till att Nordkoreas hot om anfall bara varit just hot.

Läs andra Amanda Brihed, Mark Klamberg som också tar upp något positivt från den rödgröna överenskommelsen, Magnus Andersson, Adam Cwejman, Niklas Frykman, Tokmoderaten, Kent Persson, Daniel Snällman, André Assarsson, Nina Larssson

Vill du verkligen ha denna form av ansvarslösa politik ska styra Sverige? Jag vill det inte och kommer göra allt för detta inte sker!

Andra som bloggar
om utrikespolitik, Ron Paul, USA, Rödgröna

Ett svar till “De rödgröna borde stöttat Ron Paul 2008

  1. Ping: EU är något viktigt! « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.