Fira Republikens Dag – Nationaldag utan Kung!

Idag är det Sveriges Nationaldag, tyvärr är det så att kungen dominera dagen väldigt och oftast i centrum för dagen. Därför har Republikanska Föreningen de senaste fem åren anordnat Nationaldag utan kung, också kallad Republikens Dag. För att betona att vi inte är nöjda med de svenska statsskicket och det därför inte är värt att fira på Nationaldagen

Jag kommer självklart att närvara på detta firande, som i Stockholm håller till i Humlegården. Här finns dem i andra städer idag. Kungen är något som medborgare av staten Sverige inte kan vara stolt över, då vårt styrelseskick i grunden ska vara demokratiskt, då kan inte den som symboliskt är chefen över staten ärva sin titel genom blodsband. Detta är något som tyvärr rota sig kvar från tiden innan de demokratiska idealet började lyftas upp och därför måste avskaffas!

Andra som bloggar om republikens dag, nationaldagen, kungen, demokrati

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.