Sverige är en del av Europa, rödgröna!

Under den ekonomiska kris som varit och som slagit hårt mot olika europeiska stater, har EU:s visat på en styrka även i kristider och kunna samlas och hjälpa varandra, för att man vet att kollapser sprider sig. EU fattar och har fattat avgörande beslut under den kris som påverkar Sverige, inte bara nu, men också år framåt. Därför är det viktigt att Sverige är en aktiv medlem i denna Union och har den som en aktiv del i allt beslutsfattande, alltså inte bara hur beslut påverkar Sverige, men också EU i sig och andra medlemsstater.

Därför finner jag det mycket anmärkningsvärt när jag finner att det i vänsterexperimentets utrikespolitiska överenskommelse finns dessa områden i världen:
1. Norden

2. Östersjön

3. Arktis

4. Ryssland

5. Södra Kaukasus

6. Mellanöstern och arabiska halvön

7. Israel och Palestina

8. Afrika

9. Asien och Oceanien

10. Latinamerika

11. Nordamerika

Ni undrar säkert som jag gjorde var finns Europa, tycker de att detta inte är viktigt del av den svenska utrikespolitiken så man inte behöver ha en helhetssyn på Europa som sådant. Detta säger något vad som kommer hända med den svenska EU-politiken om de vinner valet, passivt och tillbakadragen, inget EU-engagemang i den svenska eventuella rödgröna regeringen. Det kommer skada Sverige mycket i EU-sammanhang. Cameron i Storbritannien hade tur som var tvungna att släppa in Liberaldemokraterna i regeringen som ger landet lite mer trovärdig, efter all den negativa kampanj mot EU som Tories fört. Sverige kommer inte ha lika tur, så det är ytterst viktigt för Sveriges inflytande i EU att det fortsatt blir en alliansregeringen efter 19 september.

Europa är en vit fläck på den rödgröna kartan, detta får det inte bli i den svenska utrikespolitiken!

Andra som skriver om den rödgröna vita fläcken i utrikespolitiken;
Maria Weimer blir lika förvånad som kring detta och att de skriver att FN är den mest centrala organ i Internationell politik. Victor Zetterman också om detta och rädslan för vad en rödgrön regering kommer göra med EU i Sverige. Peter Kjällkvist har en mycket illustrativ bild av den rödgröna världskartan. Sebastian Bjernegård undrar om detta är skrämmande tecken på att Ohly får utrikesministerposten vid en rödgrön regering. Per Pettersson skriver också om detta också och spekulerar i om det kan vara så att det går bräschen för att räkna EU som inrikespolitik, förmodligen inte även om det faktiskt är mer inrikespolitik, så hade man hittat ett enskilt EU-avsnitt, hans skriver att det nog handlar mer om att de inte fann enighet därför strök Europa bara.

Andra som bloggar Europa, EU, utrikespolitik, vänsterexperimentet

2 svar till “Sverige är en del av Europa, rödgröna!

  1. Ping: Den förlorade kontinenten « Per pladdrar på

  2. Ping: EU är något viktigt! « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.