I dag fick Sverige första gången på 30 år en ansvarsfull energipolitik

I dag hände det något historisk, nu har Sverige äntligen igen efter 30 år återgått till en ansvarsfull energipolitik. Med historiska satsningar på förnyelsebar energi fattas beslut, förbudet för att bygga kärnkraft, utan statliga finansierade kärnkraftsbyggande, ser marknaden det som nödvändigt att, trots Alliansens stora satsningar på förnyelsebart, bygga nya kärnkraftverk för ersätta dem gamla för de inte tro på att förnyelsebara kommer hinna ta över hela energibehovet de kommande 10 åren innan nuvarande reaktorer blir gamla. Tyvärr tro jag inte vi hinner ersätta allt energibehov, de närmaste 50 åren kanske, men det kommer tyvärr att bli så att marknaden finner det nödvändigt att ersätta de nuvarande rektorerna, för klara energibehovet. Kanske inte alla, får se hur det blir exakt. Men på detta sätt får vi alla fall en energipolitik som tar ansvar för helheten och miljön.

Det är dock viktigt att Alliansen då får förnyat förtroende efter valet, för att den ansvarsfulla politik ska fortföljas, för vänsterexperimentet kommer riva upp denna ansvarsfulla politik. Där Sverige kommer få välja att importera kolkraft från Danmark, lägg ner basindustrin eller lämna en del av landet strömlösa, tala om att backa bandet. Det där med att backa bandet är miljöpartiska politik i ett nötskal; Tillväxt kan vi strunta i. Sverige skulle stagnera med den politiken.

Så jag hoppas att du inser att denna politik är ytterst oansvarig och röstar på Alliansen, då helst Folkpartiet Liberalerna som är de som tagti mest aktiv ställning för kärnkraften för vi ska klara våran energiförsörjning som avgör om vi klara alla andra politiska mål!

Läs också Agneta Berliner (FP) som riksdagsledamot för Västmanland skriver om hur Västmanland skulle få det svårt utan kärnkraften och hur hennes rödgröna motståndare i länet resonerar. Carl B Hamilton skriver en mycket bra replik på sin blogg på Maria Wetterstrands och Peter Erikssons DN Debattartikel. Michael Karnerfors går helt genom deras argument och sågar ner den totalt. Grenfeldt kritiserar båda sidor, han tycker vi måste minska på energianvändandet. Erik Laakso är kritiskt till den rödgröna energipolitiken.

Uppdatering: Carl B Hamilton skriver efter beslut också om varför det är lönsamt med kärnkraft.

Andra som skriver om val 2010, alliansen, vänsterexperimentet, kärnkraft, förnyelsebart, klimatet

3 svar till “I dag fick Sverige första gången på 30 år en ansvarsfull energipolitik

  1. Ping: Flashmob: Utan kärnkraft stannar Sverige « Andreas Froby – kandidat till kommunfullmäktige i Botkyrka

  2. Ping: Debatt motståndarens repliker | Andreas Froby (FP) – Ge ett kryss till framtidens politiker – kandidat till Botkyrkas fullmäktige

  3. Ping: Debattmotståndarens repliker | Andreas Froby (FP) – Ge ett kryss till framtidens politiker – kandidat till Botkyrkas fullmäktige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.