Europeisk republik

Under denna helg så har en Allians för den europeiska republikanska rörelsen bildas. Det är mycket bra att vi nu har en samordnad kampanj för att få bort de sista furstehusen från de europeiska stater  där de fortfarande har ett grepp om statschefsposten.

Jag uppskattar när man har internationella samarbeten, detta ger utbyte för alla parter, förbättra allas verksamhet. Sen så ska passa på att slå ett slag för en republikansk europeisk federation, där de europeiska folket väljer en europeisk president. Detta vill jag ha och hoppas att det så en dag blir så. Hur mer integrerat européer blir, hur stabilare kommer Europa att bli och i förlängningen världen. Det är ändå så här man sett de hemskaste krigen och katastrofer i historien. En federation skulle se till att till största sannolikhet förhindra att något sånt händer igen och även i omvärlden genom den välkända mjuka makten av Europa där man genom sin dragningskraft ska vara öppen mot omvärlden, ställa krav på demokratiska förbättringar för att få fördjupa sitt samarbete med Europarep.

Jag hoppas på ett givande samarbeten med andra europeiska republikaner för demokratisera statschefer i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna, Belgien, Spanien och Storbritannien

Göteborgs Posten uppmärksammar bildade av den allians

Andra som skriver republik, Europa, demokrati, EU, United States of Europe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.