Polls of poll visar tydliga tendenser

Det har varit mycket undersökningar den senast tiden och de har visas lite olika saker, Alliansen leder, de rödgröna leder osv. Det finns dock undersökningarnas undersökning för översätta det engelska polls of poll. Det är tre som jag känner till och alla dessa har pekat på tydliga tendenser när man kolla tillbaka under mandatperioden. Exempelvis så hade de rödgröna och socialdemokraterna sitt största övertag under början av 2008, då det var längst i från alla former av valrörelse. Sen när Europaparlamentsvalet kom närmare så började avståndet sjunka drastiskt och närma sig en borglig ledning, senare 2009 då valrörelse var långt borta hade de rödgröna fått ett större övertag igen. Nu när valrörelsen typ är här, så har Alliansen i polls of poll ett övertag, om en dock litet sådant.

Detta visar att när väl allvarligt kommer så tar inte väljarna de rödgröna alternativ seriöst, framför allt när deras politik nu har kommit fram mer och mer, så har man sett det största rörligheten i opinionen. Det är förstås inte över ännu, men det ser ganska ljust ut för Alliansen så det är bara höja takten med ett glatt leende. Men ha en glad midsommar nu i helgen!

Kent Persson skriver om två senaste undersökningar, en bra och tråkig. Anna Lundberg skriver om den goda undersökning och undrar hur det ser ut lokalt. Seved Monke Ajneståhl skriver om den också och tro väljarna börjar tröttna på de rödgrönas lögner. Rasmus Jonlund hur bra Sverige klarat sig bra i och hur det visar sig undersökning av väljarnas stöd för Alliansen. Annika Beijbom skriver om undersökningar och att man inte ska ropa hej förrän det är statiskt säkerställt. Jenny Petersson är ”bara” glad över framgången för Alliansen. Thomas Böhlmark skriver om undersökningar och att man ska vara försiktig innan man jublar. Tokmoderaten skriver om undersökningen.

Andra som bloggar om opinionen, val 2010, polls of poll, undersökningarnas undersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.