Mina favoriter i bloggosfären

Veckans bloggdebattstema från Kent Persson är vilken/a bloggare som är det är du anses är de bästa. Jag tänkte jag skriva vilka 10 främsta som jag gillar, sen gillar mer bloggare än så, men någon stans måste jag sätta gränsen och det är ingen som är etta eller tia, utan det mest imponerade som jag tycker för stunden är det bästa. Jag har tänkt ett tag att jag har en benägenhet att följa människor med samma idéer som mig själv, därför blir att främsta lyfta fram det som är undantagen i min RSS-läsare.

Jag måste dock börja med en allianskollega, ingen folkpartist, men en moderat, Fredrik Antonsson aka. Tokmoderaten, som jag nyss börjat följa och gillar att följa. Första gången jag läste en av hans inlägg var i början av detta år, det handlade då hur han ogillade nuvarande EU-minister Birgitta Ohlsson, vilket gjorde mig mycket förbannad, framför allt på hans argument. Det satt i länge som jag var arg, men runt maj månad började jag kolla in på den igen och tyckte han var mycket intressant att följa, just på grund av hans hårda tilltag mot folk han inte gillar. Vilket ibland kan uppröra mig, men ibland ge mig ett skratt. Nu i dag insåg också att han har också en påverkan på mig, när han skrev vilka bloggare han gillade. Några av dem började jag att följa efter det inlägget. Rekommendera varmt att följa honom, oavsett politisk hemvist eller grad av politisk intresse.

Kulturbloggen och dess bloggtidning är något jag följt länge. Detta är ju en socialdemokratisk blogg som drivs av RoseMarie, jag mycket intresserad av vad som händer inom bloggvärlden och mediavärlden därför har bloggtidningen varit lika självklart att följa som Dagens Media. Det skrivs om nyheter inom bloggning och media, så det är mycket bra blogg och rekommendera att följa om man redan följer Dagens Media, men vill ha lite mer runt bloggning också.

Då vi är inne på detta tema ska jag också säga att Nikke Lindqvist är också lika självklart att följa om man är intresserad av digital teknik som jag är, men framför allt om google och sökoptimering.

Sen är också det självklart för mig som en sann integritetsförkämpe att följa HAX som under lång tid nu gjort många avslöjande och följt arbetet i Europaparlamentet för rapportera när det kommer nya övervakningsivrande förslag från parlamentariker, kommissionen eller ministerrådet. Nu arbetar han för piratpartiet i Bryssel.

En annan person, nu när vi är inne på integritet, som är mycket intressant och ett måste för mig, är Calandrella. Tyvärr har personen varit inaktiv under en längre period, nu men jag hoppas den snart kommer tillbaka. För den för mycket intressanta analyser, alternativvärldsinlägg utifrån integritet perspektiv då, men även utifrån andra perspektiv. Värderingar kring människorättsfrågorna så är vi lika, men i annat fall, så håller jag inte alls med bloggaren.

Kent Persson är också en bloggare som jag följer med stort intresse, jag gillar det där med ”Veckans debatt”, önskar att jag kommit på det. Han för fram argument på sakligare sätt än många andra politiker och ibland även illustrativt. Försöker hela tiden ha en saklig debatt över blockgränsen, nte bara sitter och kastar paj på varandra. Det är mycket bra för den politiska bloggosfären att ha Kent Persson. Vill man ha koll på bloggosfären, ska man kolla in Kent!

Mary X Jensen var en av många andra som jag upptäckte under FRA-stormen, där jag tyckte om att det fanns andra borgliga som slogs för integriteten. Hon skrev mycket bra kring detta, jag uppskattade mycket att läsa dessa kunniga inlägg, de lärde mig praktiskt grundläggande hur bloggande funkar. Sen fortsatte det vidare så bara, då jag lärde mig mycket om bloggande där genom.

Sen är det också vår kära utrikesminister Carl Bildt som är intressant och följa på grund av mitt utrikespolitiska engagemang och för att en toppolitik, bloggar så regelbundet och ganska personligt in på arbetet. Rekommenderar varmt!

Sen är också en mycket kunnig bloggare som har bloggen Svensk Myndighetskontroll, ytterligare än som upptäcktes under FRA-storm, som är duktigt att djupdyka ner i lagar och analysera dem. Han är kollega inom människorättsnätverket Svart Måndag som till under FRA-stormen, och nu fortsatt och blivit större, nätverket driver alla möjliga frågor inom människorätt, just nu tvångssteriliseringar.

Sist, men inte minst, är statsvetare Henrik Oscarsson som skriver om opinion. Efter har blivit mer och mer intresserad av detta, så är han en självklart följetong i RSS. Då kommer med mycket intressant statiskt titt som tätt.

Efter att nu undvikit folkpartister, blev ändå framför allt allianskamrater, tänkte alla fall kort nämna såna som inte får glömmas bland liberala bloggare;
Amanda Brihed, stor bloggstjärna på blogghimlen, Mark Klamberg, av samma anledning som Svensk Myndighetskontroll, sakkunnig och lades till som många andra under FRA-stormen, Annika Beijbom är också mycket läsvärd bloggare, inspirerande mig till att när jag gör länkväggar gör en kort sammanfattning vad bloggen skriver om, en utmärkt skribent är också kompisen Per Pettersson, Per Altenberg ger också mycket sakliga och väl argumenterade inlägg och tackar också honom beskrivning av mitt bloggande.Det finns som många fler intressanta bloggare, men skulle som sagt begränsa antalet till 10, som blev lite mer ändå. Snart kommer jag ha alla jag gillar här på olika blogglistor här i bloggens högra sida.

Andra som skriver om veckans bloggdebatt , bloggar, bloggfavoriter,

Uppdatering: Jag hade fel när jag skrev att tokmoderaten att han inte gillade Birgitta, läs kommentarerna. Sen är det också så att Mary också förut varit en del av bloggtidning.

8 svar till “Mina favoriter i bloggosfären

  1. Andreas, tack för de vänliga orden! Men jag gillar faktiskt Birgitta… rätt mycket.

  2. Tack för de gulliga orden. Du vet att jag och RoseMarie drev Bloggtidningen tillsammans från början. det gick bra trots våra olika politiska inställningar.

  3. Fredrik, du gör det, annat fått en hel annan bild, sorry.

    Mary, jag hade haft för mig det, blev lite osäker bara.

  4. Ping: Veckans bloggdebatt: Oj, vad många bra bloggar det finns! « Kent Persson (m) blogg

  5. Ping: Veckans bloggdebatt: Almedalen « Kent Persson (m) blogg

  6. Ping: Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Vilka är alliansens bästa reformer?

  7. Tack för berömmet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.