Varför förbjuds möjligheter?

Teknikutveckling öppnar hela tiden nya vägen för mänskligheten, men av någon anledning stänger vi dörren för vissa att dessa nya möjligheter.  Som genmodifierad mat, som i dag är kraftigt begränsad Europa i grunden för att det är onaturligt och därför har skälen om att det är farligt. Det förstår jag dock inte, en utveckling av detta kan ju leda att svältkatastroferna minskar och mindre antal människor behöver gå hungriga samtidigt som miljön kan räddas.

Ett annat tydligt exempel där Sverige har hindrat teknikens möjligheter är när det gäller surrogatmödraskap, som inte är tillåtit i Sverige i dag. Detta kan vara ett mycket bra sätt för många att få barn, som inte kan få barn av olika anledningar. Framför allt skulle de kunna vara ett alternativ till de transpersoner som nu blivit tvångsteriliserad då den lagen som kräver att man ska vara tvångsteriliserad förhoppningsvis har gjort sitt sista andetag snart.

Det finns som sagt mycket göra åt denna skepticism mot teknikens möjligheter. Fundera varför man ska begränsa möjligheter som kommer fram som kan förbättra människors livsvillkor. Min partikollega Seved undrar hur Carina Hägg (S) kan vara så negativ mot surrogatmödraskap, varför inte alla ska ha lika möjligheter?

Andra som bloggar om teknik, surrogatmödraskap, tvångsteriliseringar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.