Granskning av all statlig verksamhet viktig för demokratin

Det senaste som hänt kring Wikileaks, efter den där läckan av 90 000 hemliga militär i USA om kriget i Afghanistan, är att Pentagon försöker verkligen tysta ner sajten och dess ägare. En aktiv på wikileaks grips av den amerikanska tullen, förhördes i 3 timmar och de kollade genom hans dator mm.

Det senaste är dock nu att det är så Wikileaks servar där dokumenteten ligger här i Sverige, så sägs det att det på toppnivå förs diskussioner mellan USA och Sverige om det. Jag hoppas dock inte svenska borgliga regeringen inte sviker yttrandefriheten och står upp mot krav att censurera. Det är viktigt att man ska kunna synliggöra missförhållanden hur farliga det än sägs vara för den nationella säkerheten. Det är beklagligt att den svenska motsvarigheten stängdes ner förra året utan alls för stor uppmärksamhet, men är ganska stolt att folkpartistiska riksdagsledamoten Allan Widman ersatte den bloggen efter att den lags ner. Nu får vi dock hoppas att Wikileaks lämnas ifred

Låt Wikileaks finnas kvar här och vara öppenhetens försvarare i praktiken!

Andra som skriver om wikileaks, yttrandefrihet, öppenhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.