Individuella tjänster avskaffas till förmån för kollektiva

När jag satt på twitter i går imorse trodde jag helt plötsligt att det var flera månader kvar till valet, för jag trodde det var 1 april. Sen kom jag naturligtvis på nej det är inte alls långt kvar till valet snart bara en månad.  Det var alltså inget skämt, sossar vill införa en Butler i tunnelbanan, man ska kunna lämna in sin tvätt vid SL-kontrollerna osv. Man ersätter RUT med TUT, från enskilda tjänster till kollektiva tjänster. Vad hände med den privata sfären? De vill se till att kvinnor blir av med sina jobb genom avskaffandet av RUT över hela landet och ersätter det med något som inte kommer ge dem jobben tillbaka. Är det det ett desperat femprocentsparti som presenterar detta? Man skulle kunna tro det.


En Youtubetolkning av S-förslaget, där man är glad över kneget från S

Låt människor beställa hem det tjänster de vill ha istället genom vi gör det mer möjligt för alla genom RUT-avdraget!

Media: Rasmus Jolund, Amanda Brihed/Kandidat 42 försöker bena ut logik kring detta förslag och man kan säga att den finns inte. Nicholas Nikander sågar förslaget med fotknölarna. Victor Zetterman, Olov Lindqvist, Tommy Rydfeldt tycker också detta vara ett stort, samma med de rödgrönas valfilm. Fredrik Antonsson hur sossarna förbiser marknadskrafternas syn på detta och skriver också ett inlägg på hur Sverige och Stockholm ser ut om två år om de rödgröna vinner valet. Christer Sörliden behöver läsa nyheten flera gånger för inse att den är sann och kallar det ”RUT light”. Birgitta Rydberg skriver om detta där hon just tar upp att Landstingsalliansen har arbetat för få ihop olika servicetjänster, om detta skriver hon också i DN Debatt med Lotta Edholm, men samtidigt går emot sossarnas inkonsekvent när de vill avskaffa RUT. Liberala Anna, Annika Beijbom, Jesper Svensson konstaterar att sossarna redan slår in öppnar dörrar, kemtvätt finns oftast nära T-banan, beställa matkasse finns också, så till sossarna låt den fria marknaden flöda. Magnus Andersson, Gulan Avci, Carina Boberg, Thomas Böhlmark, Anne-Maria Ekström, Adam Cwejman, Mark Klamberg, Olov Lindqvist, Lars Lundqvist, Kent Persson, SvD ledarblogg, Kent Valdemarsson, Hans Åberg. Per Altenberg skriver om hur valrörelsen spårar ut med detta förslag, men säger att vi måste ta diskussion hur vi omvandlar Sverige till en kunskapsekonomi. Isabel Sommerfeld skriver om detta och tycker det är mycket konstig satsning, men det visar på något, exempelvis har Finest inte lyckas hitta någon S- eller V-bloggare som är villiga att ställa upp på deras valsatsning, som sagt (S) kan inte valspruta. Christoffer Fagerberg att sossarnas förslag är något som marknaden får bestämma över. Marcus Grundén skriver också om och förstår sig inte på detta förslag där man utesluter alla som inte bor i Stockholms innerstad plus lite till.

Andra som bloggar om RUT, TUT, val 2010, kollektivtrafiken

4 svar till “Individuella tjänster avskaffas till förmån för kollektiva

  1. Ping: Årets skämt? « Christoffer Fagerberg

  2. Ping: Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Valrörelsen som spårade ur

  3. Ping: RUT istället för butler i 08:ornas vardag | Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

  4. Ping: RUT blir TUT – nytt socialdemokratiskt förslag « Hans Åberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.