Helsjukt, Wanja!

LO:s reklamkampanj är helt sjuk och hånar den svenska demokratin rakt i ansiktet. De säger också på fullaste allvar att detta inte är negativ kampanj, men vad är då negativ kampanj, för dem? Detta är ju en av dem grövre sättet man håller på med i USA, vänsterns hatobjekt. Här är person på bilden som beställde denna kampanj, som nu får smaka på sin egen medicin!

Något annat som är helt sjuk med LO att dem lägger ca 70 miljoner av sina medlemmars pengar på kampanj för socialdemokraterna, fast mindre 50 % av medlemmar röstar på socialdemokraterna och var fjärde LO-medlem röstar på Alliansen. Detta är inte okej, Wanja!

Sverige kan bättre!

Läs mer här; Amanda Brihed om hur skandal det är att en facklig organisation tar partipolitisk ställning under en valrörelse och sen den låga nivån på kampanjen, Annika Beijbom tycker också kampanjen är dunderdum och skriver tidigare om kampanjen, Liberati tycker det helsjukt att LO använder sina medlemmars pengar till detta, Helena von Schantz, Runo Johannson, Adam Cwejman

Andra som bloggar om LO, negativ kampanj, val 2010

6 svar till “Helsjukt, Wanja!

 1. Det är ju bara att gå ur facket om man har ett problem med att de stödjer Socialdemokraterna. LO stödjer självklart det parti som pushar deras agenda, och det gör inte moderaterna.

  Moderaterna tog däremot emot 80 miljoner i bidrag som de inte redovisade. Lite oroväckande.

 2. @Pontus Man ska alltså lämna facket och säga upp den fackliga hjälp man kan få och ibland är mycket nödvändig, för att facket inte kan prioritera riktigt fackligt arbete för att istället syssla med partiarbete. Det är absolut ingen självklart att stödja S, regeringen har gjort mer för LO-medlemmar än vad S gjort på mycket länge. Många LO-medlemmar har under denna mandatperiod fått de mest av jobbskatteavdraget. LO ska inte stödja någon, varken S eller M.

  Det är framför allt privatperson som skänker dessa pengar till M & jag tycker det är viktigt att man ska få ha sin valhemlighet även om man kan skänka mycket pengar. Sen får människor tänka själva om det tro att moderata politiker blir köpta, jag tro inte det.

 3. Gjort mycket för LO-medlemmar? hah!

  ”Många LO-medlemmar har under denna mandatperiod fått de mest av jobbskatteavdraget.”

  Ehmm, nej….
  av de 70 miljarder ni sänkt skatten med har en majoritet gått till den rikaste tiondelen av Sveriges befolkning. De rika har haft all anledning att fira under era 4 år. LO-medlemmar har dock fått betala enormt mycket högre A-kassa tack vare er, något som ätit upp en stor del av detta ”jobbskatteavdrag”. Så det blir plus minus noll… fantastiskt jobbat! Vi vanligt folk har dessutom fått betala de rikas skattelättnader med försämringar i sjukförsäkringen, tragiskt.

 4. När man sänker skatten så är det ofrånkomligt att de rikaste får i antal pengar mer då de tjänar mer. Men i procentuella sänkningar har det största gått till och fokuserat på låg- och medelinkomsttagare. A-kassan har anpassa till att vara den försäkring den är med en 1/3 statlig bidragande, där alltså så blir avgiften större i yrkesgrupper som har större risker att hamna arbetslöshet. Därför vill ju Folkpartiet införa allmän A-kassa, där den ska ingå i socialförsäkringssystemet och finansieras via skatten. På så sätt får alla tillgång till grundläggande trygghet vid arbetslöshet. Vad gäller sjukförsäkringen så var situationen innan vår reform katastrofal, folk blev passiverade, satt inlåsta i system år efter år till slut blev man förtidspensionerad. Visst är reformen inte perfekt, men bättre än det var förr, nu handlar det om att rätta till dem fel som reformen fick.

 5. ”När man sänker skatten så är det ofrånkomligt att de rikaste får i antal pengar mer då de tjänar mer”

  Ehm nej, man kan genomföra riktade skattereformer…..
  Men ni vill ju helt enkelt att det ska finnas en ”elitklass” i samhället som alla ska kämpa, med livet som insats, för att kanske nå någon gång.

  ”Men i procentuella sänkningar har det största gått till och fokuserat på låg- och medelinkomsttagare”
  Är det så här du rättfärdigar att miljardärer och miljonärer fått miljon efter miljon i skattelättnader? Någon extra hundralapp i månaden räcker inte långt i verklighetens Sverige.

  När det gäller A-kassan. Om ni nu vill ”ge alla tillgång till grundläggande trygghet vid arbetslöshet” så är det ju knappast smart att chockhöja avgiften så att 500 000 människor tvingas lämna A-kassan för att de inte har råd… Återigen kör ni sosseretorik i valkampanjerna, men i den riktiga praktiska politiken tvingar ni in medel och låg inkomsttagarna i ett hörn med piskan i handen.

  ”Vad gäller sjukförsäkringen så var situationen innan vår reform katastrofal, folk blev passiverade, satt inlåsta i system år efter år till slut blev man förtidspensionerad.”

  Under de sista åren av Sossarnas 12 år vid makten sjönk sjuktalen enormt kraftigt, trots att man inte infört någon stupstock….

  och du, du vet väl att endast 362 av de 14321 personer som utförsäkrades har fått ett osubventionerat jobb?

  Att tvinga delvis förlamade människor som kan svimma lite när som till att söka arbete, det är bara vidrigt, och kom inte med några ursäkter om att det inte ”blev som ni tänkte er” eller att ”vi inte kunde förutse följderna” – för det har bevisats gång på gång att i princip alla remissinstanser varnade för de följder som reformen nu fått. Ni förnekar vår mänsklighet. Människor blir sjuka, deprimerade, tillfälligt skadade och permanent skadade genom livet – då måste man ha en human sjukförsäkring.

 6. ”Ehm nej, man kan genomföra riktade skattereformer…..
  Men ni vill ju helt enkelt att det ska finnas en ”elitklass” i samhället som alla ska kämpa, med livet som insats, för att kanske nå någon gång.”

  Om du inte missat det så är jobbskatteavdraget en riktad skattesänkning, som framför allt riktar sig mot låg- och medelinkomsttagare.

  ”När det gäller A-kassan. Om ni nu vill ”ge alla tillgång till grundläggande trygghet vid arbetslöshet” så är det ju knappast smart att chockhöja avgiften så att 500 000 människor tvingas lämna A-kassan för att de inte har råd… Återigen kör ni sosseretorik i valkampanjerna, men i den riktiga praktiska politiken tvingar ni in medel och låg inkomsttagarna i ett hörn med piskan i handen.”

  Höjning kommer ifrån att avgifterna för olika yrkesgrupper, utifrån hur stor risken är att bli arbetslös är, större risk högre avgifter, som vilken försäkring som helst, sen så är avgiften som det skulle vara om man körde på den principen fullt ut. Men om vi verkligen vill dela riskerna så måste A-kassa bli en del av socialförsäkringssystemet allt finansieras via skattesedeln och administreras via staten. Alltså ingen kan hamna utanför, precis som man inte kan välja att lämna sjukförsäkringen.

  ”Under de sista åren av Sossarnas 12 år vid makten sjönk sjuktalen enormt kraftigt, trots att man inte infört någon stupstock….”

  Men det var fortfarande på en extrem hög nivå innan dess & fullt friska människor förtidspensionerades.

  ”och du, du vet väl att endast 362 av de 14321 personer som utförsäkrades har fått ett osubventionerat jobb?”

  Dessa människor har ändå varit i långt utanförskap så det är inte så konstigt. Men alla har fått hjälp med rehabilitering, arbetsträning och liknade för till slut kunna komma tillbaka till arbete.

  ”Att tvinga delvis förlamade människor som kan svimma lite när som till att söka arbete, det är bara vidrigt, och kom inte med några ursäkter om att det inte ”blev som ni tänkte er” eller att ”vi inte kunde förutse följderna” – för det har bevisats gång på gång att i princip alla remissinstanser varnade för de följder som reformen nu fått. Ni förnekar vår mänsklighet. Människor blir sjuka, deprimerade, tillfälligt skadade och permanent skadade genom livet – då måste man ha en human sjukförsäkring.”

  Det är så att det blivit fel för vissa människor, men inte för majoriteten som vill och kan arbete som blev passiverade i det gamla systemet. För ett humant sjukförsäkringssystem måste människor både få den hjälp de har rätt till & slippa bli passiverade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.