Diskussionen om EU:s framtid frånvarande i Almedalen

För femte året är jag närvarande i Almedalen och nu mer än nånsin som representant för en organisation, Unga Européer. Därför bevakar jag de seminarium som behandlar Europas framtid och det är tyvärr som Gustav Fridolin nämnde hans tal igår kväll bara 5 såna seminarier idag, varav 4 anordnas EU-kommissionen. Tidigare i veckan har några andra anordnat kring den ekonomiska krisen och vägen framåt för Europa. Dock skulle det behövas mer och fler vinklar, för endast med en livskraftig debatt kan vi få en legitim lösning på Europas utmaningar. Vi Unga Européer försöker komma med vårt perspektiv med vårt seminarium den 7 juni 09.00-10.00 som alla tendenser att vissa släpar efter i samarbetet och andra fortsätter och gå. Nästa år i valet till Europaparlamentet, där måste det ske en bredd diskussion i alla samhällsskikt föras diskussion om Europas framtid. Detta för en mer transparens och demokratiskt Europa, där den bredda massan faktiskt börjar förstå varför vi har denna gemensamma marknad och dessa gemensamma institutioner. Det ska bli lika självklart som varför vi har en stat.

Vi når aldrig ett perfekt system eller politik som ska föras, men det ska precis som i den nationella politiken diskuteras hela tiden istället för kräva på omförhandlingar eller utträde.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.