Mitt mellanår – 2013 som bara gick

Detta skulle egentligen ha skrivit till början av året, då jag vill få en nystart för bloggen och mycket annat i mitt liv, men nu kommer den istället.

Under 2013 hände det mycket, både inrikes och utrikes. Vi har sett mer och mer uppladdning inför detta års supervalrörelse. Vi har sett hur inbördeskriget i Syrien fortsätter kräva människoliv, samtidigt som flera uppmärksammade som ouppmärksammade fall där flyktingar har dött efter dem försökt flytt över Medelhavet till ett Europa som gör allt för stoppa sina medmänniskors självklara rätt att flytta för söka lyckan på nya platser. Vi har sett ett USA som blir mer och mer politiserat än på länge, som lett till budgetkriser och nedstängningar av delar av den amerikanska statsapparaten. Mycket har hänt, även positiva nyheter, där människor stått upp för tolerans och medmänsklighet som i #Kärrtorp i december. För mig personligen har detta år varit ett mellanår, inte så mycket personlig utveckling under 2013, mest personlig förvaltning. Min högskoleexamen står och stampar med den kandidatuppsats som jag aldrig får fart på att göra klart. Med denna så har svårt med gott samvete göra något annat utvecklade, mycket jag vill, men uppsatsen sätter stopp för mig.

Nu har det gått fyra månader på 2014, och jag vill inte att detta år bara ska försvinna utan något i mitt liv inte händer. Året jag fyller ett kvartssekel måste innebära mer än personlig stagnation. Jag kommer verkligen göra allt för få klart denna uppsats, på så sätt kan jag sen med gott samtycke samvete söka mig vidare, oavsett om det blir att ansöka till masterprogrammet i europastudier i Lund eller någon annanstans i Europa, eller bara söka sig ut i världen.

I juni 2014 får vi se vad som faktiskt hände med detta och det får avgöra vad som händer därefter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.